Susisiekite su mumis

Naujienos

Lietuvos mokslininkų sąjunga

2018.12.11

Visuotinio Lietuvos mokslininkų sąjungos (LMS) susirinkimo metu UAB "Kvalitetas" direktorius, prof. dr. Dalius Serafinas, buvo išrinktas į LMS tarybą.

D. Serafino tikslas LMS taryboje – inicijuoti ir įgyvendinti socialines proveržio inovacijas apjungiant mokslo, verslo ir viešojo sektoriaus žinias, išmintį ir patirtį siekiant aukštesnių gyvenimo kokybės standartų Lietuvoje.

Kartu su tarpuniversitetine mokslininkų grupe ir SVV atstovais esame parengę Socialiai orientuotos žaliosios ekonomikos nacionalinį projektą, kurį esame pateikę LR Vyriausybei ir susijusioms ministerijoms, taip pat projekto idėjas esame pristatę Hansa parlamento prezidentui, Tarptautinės profesionalų gildijos renginiuose, š.m. gruodžio 12 dieną jį pristatysime Sakartvelo (Gruzija) centrinės valdžios ir savivaldos atstovams.

Socialiai orientotos žaliosios ekonomikos projektą remia SVV Taryba, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija, LR Žemės ūkio rūmai, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, LMS.

Tuo pačiu D. Serafinas kviečia Lietuvos mokslininkus, verslininkus, NVO atstovus ir jų asociacijas jungtis prie Socialiai orientuotos žaliosios ekonomikos įgyvendinimo veiklų, tapti LMS, ar Lietuvos kokybės vadybos ir inovacijų asociacijos, ar kitos NVO organizacijos nariais.

Naujausia

Laboratorijų akreditacija pagal LST EN ISO/IEC 17025 nuo 2025 m. sausio 1 d.

2023.09.25

Nuo 2025-01-01 laboratorijos, atliekančios taršos šaltinių išmetamų į aplinką teršalų ir teršalų aplinkos elementuose (ore, vandenyje, dirvožemyje) matavimus ir tyrimus ir (ar) imančios ėminius tyrimams atlikti, išskyrus laboratorijas, atliekančias ūkio subjektų aplinkos monitoringo programoje nurodytus matavimus ir tyrimus ir (ar) imančias ėminius šiems tyrimams atlikti, turi turėti leidimus vykdyti šią veiklą arba būti akredituotos kaip atitinkančios standartą LST EN ISO/IEC 17025 konkretiems teršalams tirti, matuoti, imti ėminius laboratoriniams tyrimams atlikti.

Žalieji pirkimai taikant ISO 14001 / EMAS

2023.01.01

Kviečiame įmones kreiptis dėl aplinkosaugos vadybos sistemų diegimo konsultacinių paslaugų.